Tots els partits polítics, per negligència o oportunisme electoral, són responsables d’unes retallades criminals en sanitat que instal·len la precarietat en el sistema de sanitari públic.

La paràlisi política que ha portat al bloqueig dels pressupostos essencials per al sector sanitari i, en conseqüència, a la convocatòria anticipada d’eleccions, són símptomes d’una crisi de responsabilitat en el si del nostre Parlament. És lamentable veure com els interessos partidistes es col·loquen per damunt de les necessitats bàsiques dels ciutadans, posant en perill la salut de la població.

És evident que aquest bloqueig pressupostari no només representa una amenaça per la capacitat del nostre sistema de salut, sinó també una falta de respecte cap a la ciutadania. Les despeses pendents de finançament, que assoleixen la xifra alarmant de 800 milions d’euros, posen en risc la prestació de serveis essencials, posant en joc la vida i la salut dels ciutadans.

La classe política ha estat capaç de superar les seves diferències i assumir la seva responsabilitat en la garantia dels serveis fonamentals per a la població. Era el moment de posar de banda les agendes partidistes i treballar conjuntament per aconseguir un acord en matèria pressupostària que hagués garantit els recursos necessaris per a l’atenció primària i hospitalària. Era el moment de retallar les criminals retallades de 33 milions d’Euros a Vall Hebron.

La salut dels ciutadans no pot ser una moneda de canvi en la lluita política. És una obligació moral i ètica assegurar una assistència sanitària digna i de qualitat per a tots els membres de la nostra societat. No podem permetre que la incapacitat de les institucions posi en risc la vida i el benestar dels ciutadans.

És hora de reclamar una política responsable, compromesa amb el bé comú i amb el respecte cap als drets fonamentals de la ciutadania. Exigeixo que es posin fi a aquestes disputes partidistes i es prenguin les mesures necessàries per assegurar una inversió adequada en el sector sanitari. El futur de la nostra societat depèn de les decisions que prenguem avui en matèria de salut i benestar.

De res serviran les eleccions del 12 de maig si per negligència es mantenen les anunciades retallades criminals anunciades.